הקמת פרגולות עץ מחיר מחירון הוגן לכל כיס
למה פרגולות עץ כל כך פופולריות היום, מדוע להעדיף אותן על פני פרגולות אלומיניום, באילו עצים אפשר לבחור לבניית הפרגולה, איך שומרים עליה ומתחזקים אותה לאורך השנים וכמה בכלל עולה לבנות פרגולה בחצר או במרפסת? אלו הן שאלות רבות, ועל כולן תקבלו תשובה במאמר הבא.
מי שמחפש פתרון הצללה לגינתו שלא רק פונקציונלי אלא גם נראה מרשים, אלגנטי ויפה, צריך לשקול הקמת פרגולה. מדובר בהשקעה משתלמת בהחלט שמוסיפה כמעין שטח חדש וייחודי בבית בעלות זולה יחסית לעבודות שיפוץ אחרות, ואין אחד שמתחרט על כך שבחר בה. האפשרויות מתחלקות בעיקרן לשתיים – פרגולה מאלומיניום או מעץ – ועל אף שאין אפשרות אחת שעדיפה באופן מוחלט על פני האחרת, אנחנו בפורטל פרגולות ישראל רוצים שתכירו לעומק את פרגולות העץ ותוכלו להחליט באופן מושכל האם הן מתאימות לכם יותר מאשר האפשרות השנייה.
אנחנו יכולים להקים עבורכם פרגולת עץ מכל סוג של חומר ובכל צורה, לרבות פרגולה מעץ עגול, מעוצב ואפילו במבוק, וכשתראו את המחירים שלנו להקמת פרגולות עץ אתם כבר תתחילו למדוד את השטח שלכם כדי להתכונן להקמת פרגולת העץ החדשה שלכם בגינה.
פרגולות עץ איכותיות במחיר הכי זול
בניית פרגולת עץ מחיר מ-550 ש"ח למ"ר
למה אנחנו?
√ שימוש בעץ איכותי בלבד
√ בונים פרגולות עץ מיוחדות בהתאמה אישית על פי מידה
√ הקמת פרגולות עץ למרפסת או לגינה במחיר הכי זול
√ התקנת פרגולות מעץ אורן, עץ אלון, עץ גושני ועץ טיק
√ בניית פרגולות עץ סגורות, תלויות, על עמודים ועוד
√ שירות בפריסה ארצית רחבה
לייעוץ והצעת מחיר משתלמת חייגו:
055-9380-187
ההיסטוריה של פרגולות העץ על רגל אחת
המילה "פרגולה" מגיעה מלטינית, כשהאזכורים המוקדמים ביותר של המבנה הזה נמצאו בפומפיי וברומא שבאיטליה. הפרגולות העתיקות לא היו שונות עד כדי כך מפרגולות העץ המודרניות שלנו, כשהן נבנו עם גג פתוח שנתמך בשורות של עמודים, ולרוב היו צמודות לקירות אבן. הסגנון הזה קם לתחייה מחדש בתקופת הרנסנאס באיטליה, והאנגלים העתיקו אותו במאה ה-17 וכך אט אט הוא התפשט ברחבי העולם, עד שבמאה ה-20 הפך לפופולארי מאוד. כיום כמעט שאין אחד שלא שוקל התקנת פרגולה מעץ בביתו כסוג של פתרון הצללה וכן כאזור שבו ניתן לשבת ולסעוד בנעימים בגינה או במרפסת, והוא נפוץ בכל רחבי העולם, לרבות כאן בארצנו הקטנה.
למה להעדיף פרגולות עץ לגינה על פני אלומיניום?
גם לעץ וגם לאלומיניום יש יתרונות משלהם, אך לכל אחד יש גם חסרונות שחשוב להיות מודע אליהם. הדבר הראשון והעיקרי שצריך להשפיע על הבחירה שלכם בחומר שממנו תהיה בנויה הפרגולה הוא העדפתכם האישית, אך אם עוד לא הצלחתם להחליט, הנה כמה סיבות להעדיף דווקא את העץ על פני האלומיניום:
√ משקל החומר – האלומיניום הוא קל, ולכן הוא מתאים בעיקר לאזורים שבהם יש כמות מקסימלית של משקל לבנייה שאותה אי אפשר לעבור, בעוד שעץ מתאים להתקנה על גבי אדמה יציבה. מכיוון שהוא כבד יותר, העץ לא ניזוק מרוחות חזקות, וכל נזק קטן שנוצר בו ניתן לתיקון פשוט על ידי החלפת הלוח הפגום. במקרה של אלומיניום לעומת זאת פגמים מסוימים עלולים להצריך שיפוץ פרגולה או החלפה של הפרגולה כולה – בהתאם לעיצוב שלה.
√ אפשרויות העיצוב – על אף שלפרגולות אלומיניום אפשר להוסיף אלמנטים שונים – הגדלים, הצורות ואפשרויות העיצוב הבסיסיות שלהן הן מוגבלות. בניגוד לכך, פרגולות עץ הן הרבה יותר מגוונות, מכיוון שניתן לחתוך את העץ לכל גודל ועיצוב שעולה על הדעת.
√ מחיר החומרים – כשבוחרים לבנות פרגולות עץ הצעת מחיר תלויה ב-2 משתנים: גודל הפרגולה וסוג העץ. עלות העץ עצמו היא זולה הרבה יותר מאשר עלות האלומיניום, אך כאן חשוב לציין כי עלות העבודה עם עץ היא דווקא יקרה יותר. על כן שיקול שכזה צריך להתבצע בהתאם לסוג החומר שממנו תהיה בנויה הפרגולה שלכם, כשתוכלו לחסוך עליו לא מעט.
באותה נשימה צריך לציין חיסרון אחד משמעותי של העץ, וזה שהוא מצריך תחזוקה קבועה. אופן ותדירות התחזוקה משתנים על פי סוג העץ שתבחרו, וכדאי מאוד להתייעץ בנוגע לכך עם קבלן הפרגולות שתזמינו לצורך הקמת הפרגולה שלכם.
בניית פרגולה מעץ – באילו חומרים משתמשים?
יש לא מעט סוגים של עצים שבהם ניתן להשתמש לבניית פרגולות, וכל אחד צריך לעשות את ההחלטה שלו בנוגע לסוג העץ שישמש לבניית הפרגולה שלו, בהתאם להעדפות צבע, עמידות ורמת תחזוקה. אנחנו ממליצים ללכת על עץ חזק ועמיד שיסבול מכמה שפחות נזקים לאורך זמן ושיצריך כמה שפחות תחזוקה, אך תוכלו ללכת על כל סוג עץ שתבחרו. לפניכם סוגי העץ הנפוצים שבהם משתמשים להקמת פרגולות.
√ פרגולות עץ איפאה – זהו עץ טרופי שמשמש כחומר גלם חזק במיוחד שמתאים גם לאזורי מישור החוף, שכן הוא עמיד בפני לחות ומלחים, ובנוסף על כן עמיד בפני פגיעות פיזיות. גוון העץ הוא חום כהה, והוא נחשב לאחת האפשרויות האיכותיות ביותר בתחום הפרגולות.
√ פרגולות עץ טיק – לעץ הזה יש מרקם טבעי עשיר שמונע היווצרות סדקים או שבבים, משמע הוא מצריך מעט מאוד תחזוקה. הוא מתאים לשימוש באזורים עם לחות גבוהה ותנאי מזג אוויר קיצוניים, ובמשך שנים השתמשו בו אפילו לבניית ספינות, כך שניתן להיות בטוח שמים לא יזיקו לו.
√ פרגולות עץ סקויה – במונחי נפח עצי הסקויה הם הגדולים ביותר בעולם, ובחירה בעץ זה מתאימה למי שמחפש פרגולה עמידה לאורך שנים רבות, ובה בעת מעוניין בגוון עץ טבעי ככל הניתן.
√ פרגולות עץ ארז – העץ הזה דומה מאוד לסקויה, והוא עמיד בפני תנאי מזג אוויר קשים. עם זאת, צבעו דוהה לאורך הזמן ונהפך למעט אפרפר עם השנים, בעוד שצבעו של הסקויה נשמר לאורך זמן רב יותר. יחד עם זאת, צבע נצמד לעץ הארז היטב, כך שניתן לתחזק אותו בקלות.
√ פרגולות עץ אורן – זהו החומר הפופולארי ביותר לבניית פרגולות בישראל, וזאת משום שנוח מאוד לעבד את האורן ואפשר אף לבנות איתו פרגולה באופן עצמאי בלי שום בעיה. הוא גם נחשב לחומר שעלותו זולה יחסית, וניתן לחטא אותו, אך שוב לציין שזה יקנה לו צבע מעט ירקרק. אם אתם מעוניינים לבנות פרגולה מעץ מלא, אורן היא בחירה נפוצה שמעטים מתחרטים עליה.
√ פרגולות עץ גושני – בעץ הזה משתמשים לבניית פרגולה מעץ תלת שכבתי, כשהוא כבד ודחוס מאוד, ועל כן פרגולה שתיבנה איתו תהיה איכותית מאוד. העץ הגושני עמיד בפני פגיעות פיזיות, משקעים וקרני השמש, ורבים מעדיפים אותו דווקא בשל הגוון הייחודי שלו.
√ פרגולות עץ אלון – עץ זה עמיד מאוד בפני מזיקים ומזק אוויר קשה, והוא נחשב לגמיש ביותר מבין כל העצים שברשימה זו. הוא לא נחשב יקר, הוא דוחה כתמים והוא עמיד מאוד לאורך שנים.
√ פרגולות עץ במבוק – בעץ הבמבוק לא משתמשים לבניית כל הפרגולה, אלא רק לכיסוי הגג שלה, ולכן זהו פתרון מושלם למי שמחפש לבנות פרגולות בשילוב עץ וברזל. עם זאת, ניתן לחפות את רגלי הפרגולה בעזרת במבוק עבה כדי לשדרג את העיצוב שלה ולגרום לו להיות טבעי יותר.
√ פרגולות עץ אשוח – אם חשובה לכם עמידות יוצאת דופן של פרגולה עץ רב שכבתי הוא בחירה מומלצת, ולצורך כך משתמשים בעץ אשוח, שלו יש גוון צהבהב שניתן לצבוע בקלות אם אינכם מעדיפים אותו. את קורות העץ מרכיבים בשכבות, והן עמידות וחזקות יותר מאשר קורות עץ אחרים.
יש לציין שכשמזמינים פרגולה צריך לברר מול קבלן פרגולות עץ שהחומר שבו משתמשים עבר טיפול תחת לחץ. לא כל העצים עוברים טיפול שכזה, אך הוא מעיד על האיכות של החומר. מטרתו היא לשמור על איכות העץ לאורך זמן ולחטא אותו, כך שלא יגיעו אליו חרקים או טרמיטים, וכן לא ייווצרו בו רטיבות וריקבון. הדבר החשוב ביותר הוא שהתהליך הזה מחדיר בעץ גם חומרים מעכבי בערה, כך שבמקרה של שריפה הפרגולה תהיה מוגנת, וכך גם אתם.
דבר נוסף שצריך להדגיש הוא שכשבונים פרגולות עץ גדולות ניתן לשלב כמה סוגים של עצים, אך מומלץ מאוד לצבוע אותם כך שיתאימו בגווניהם אחד לשני. כל סוג עץ דורש צבע מסוג אחר, והקבלן שיבנה לכם את הפרגולה ידע כיצד להתאים את הצבעים בצורה נכונה לכל עץ ועץ. דאגו לשאול אותו בנוגע לחומרים שבהם הוא משתמש, זאת על מנת שתדעו כיצד לצבוע בעצמכם את הפרגולה בבוא הזמן.
סוגי עץ מומלצים לבניית פרגולות מעץ
המלצה שלנו – פרגולה מעץ עם סנטף
כפי שאתם בטח יודעים, פרגולת עץ אולי תספק לכם הצללה, אך לא תגן עליכם מפני גשם, וגם העץ עצמו לא יהיה תמיד מוגן מפניו במאה אחוז. כדי לאטום את הפרגולה לחדירת מים, משתמשים בקירוי סנטף – חומר גמיש שעשוי מפוליקרבונט שמשמש גם להגנה מפני חדירת קרני UV לעץ. מדובר בפיתוח ישראלי, כלומר החומר מיוצר כאן בארץ ומותאם באופן פרטני לתנאי מזג האוויר הישראלי. בשל סיבות אלו, ההמלצה שלנו כשבונים פרגולות עץ לחצר היא תמיד לשלב בהן גם סנטף.
עיצוב פרגולה מעץ לפי בחירתכם
כשאנשים מתכננים להקים פרגולה בגינה או במרפסת, הם לרוב חושבים תחילה על האפשרויות של פרגולות עץ תלויות או על עמודים, ועל אף שבחירה זו חשובה, דעו לכם שלא משנה מה תבחרו – אם הלכתם על פרגולה מעץ צריך לחשוב גם על העיצוב של כל פרט קטן. העיצוב הזה ישפיע לא רק על המראה של הפרגולה שלכם, אלא גם על כמות הצל שהיא תספק לכם. למשל, פרגולות עץ סגורות יספקו הצללה הרבה יותר טובה מאשר פרגולות פתוחות, אך הן יכולות להיות סגורות גם רק למחצה – על פי כיוון השמש – כך שיהיו הן פונקציונליות והן מעוצבות לטעמכם.
גם צפיפות הקורות תשפיע כמובן על כמות הצל שתקבלו, כשחלק מהאנשים מעדיפים לבחור בצפיפות נמוכה של פרגולה מעץ עבה או בצפיפות גבוהה של פרגולה מעץ דק. עם זאת, ניתן לבנות פרגולה מעץ דק בצפיפות נמוכה ובה בעת ליהנות מצל ואווירה נעימה, כשבמקרה שכזה ניתן לקשט את הפרגולה עם צמחים מטפסים שישמשו כגג טבעי שמצל ומקרר, ומשדרגים את המראה של הפרגולה פלאים.
אם בונים פרגולות עץ למרפסת או לצד קיר הבית, ניתן לתמוך בהן בעזרת 2-4 עמודים שיעמדו בצד הנגדי לקיר, ואילו בצד של הקיר פשוט מתקינים קורה עם תושבות. אפשרות שכזו תחסוך לכם במחיר, משום שלא תצטרכו להקים עוד עמודים בצדה השני של הפרגולה, ובה בעת תקבלו מראה של פרגולה שאינה תלויה אם אתם מעדיפים להבליט יותר פרגולות עץ קטנות.
דבר אחרון שעליו כדאי לחשוב ושאותו ניתן לעצב בכל אופן שתרצו זה הסוף של קורות הגג. הבחירה הבסיסית ביותר היא לא לעצב אותן כלל ולשמור על מראה מלבני עם זווית של 90 מעלות, אך אפשר להיות יצירתיים מעט יותר, להוסיף להן מעט זווית או אפילו ליצור בהן צורות גליות או שמזכירות עלים. כמובן שעל כל עיצוב של פרגולה מעץ מלא מחיר ישתנה בהתאם, אך אם המראה של הפרגולה חשוב לכם, כדאי שלא לזלזל בכך.
פרגולה מעץ לפי מידה ובעיצוב אישי
אצלנו לא תצטרכו לשלם על מ"ר שלא נדרש לכם, ואנחנו בונים את הפרגולה החדשה שלכם בדיוק לפי הצרכים שלכם. ניתן לבנות פרגולה בכל עיצוב וגודל אפשרי, וכן בכל צבע שתרצו, כשתוכלו להזמין דרכנו פרגולות עץ לבן, אפור, אדום, ועוד, ואף לשלב בין הצבעים. האפשרויות הן אינסופיות ואתם רק צריכים לתאר לנו את הפרגולה הנדרשת לכם – אנחנו נדאג שהיא תיבנה בדיוק לפי המידות והצרכים שלכם.
פרגולות עץ מיוחדות – אפשר לעשות הכל
מעוניינים לבנות פרגולה מיוחדת שאין כמוה לאף אחד אחר? אין שום בעיה! תוכלו לבחור כל עיצוב שנדרש לכם, כשביכולתנו גם לבנות לכם פרגולות מיוחדות שייתכן שלא חשבתם שתוכלו להשיג בשום מקום. מעוניינים להקים פרגולה תלויה מעץ במחיר זול? זה בהחלט אפשרי כל עוד התשתית שקיימת מאפשרת זאת. גם אם תבחרו בפרגולה על עמודים תוכלו ללכת על עיצובים מיוחדים, כמו למשל פרגולה מעץ עגול שעומדת על עמודים עגולים או שהגג שלה עשוי מעצים עגולים עם חיפוי במבוק, מה שמשווה לה מראה יותר אקזוטי ומרשים. אתם מוזמנים להתרשם מתמונות של פרגולות שכבר הקמנו כדי שתוכלו לקבל קצת השראה לפרגולת החלומות שלכם.
פרגולות עץ סגורות ופתוחות וההבדל ביניהן
מטרתה של כל פרגולה היא בין היתר לספק צל למי שיושב תחתיה, אך יכולה להיות לה מטרות רבות נוספות. לשם כך צריך להשמיש אותה למטרות האלה, והדוגמה הברורה ביותר לפרגולה שמספקת הרבה יותר מפתרון הצללה היא פרגולה סגורה. פרגולה שכזו יכולה לספק לכם פרטיות והגנה טובה יותר מפני מזג האוויר, כשקירות הפרגולה מגנים מפני גשם ורוח ואף מחממים מעט יותר את החלל שמתחת לגג. פרגולות הצללה מעץ יכולה בקלות להפוך למקום שאפשר לשבת בו בנוחות גם בחורף, זאת כל עוד יוצרים לה קירות בעזרת פנל מבודד או אפילו יריעות PVC פשוטות. חשוב עם זאת לציין שפרגולות עם יותר מקיר אחד מצריכות לעיתים תשלום ארנונה, ויש לקחת זאת בחשבון לפני שבחורים להקים אחת כזו.
איך מתחזקים פרגולה קורות עץ?
כל פרגולה שעשויה מעץ דורשת תחזוקה אחת לזמן מה – תלוי באיכות וסוג העץ. החלק העיקרי שבו נוצר בלאי בתדירות הגבוהה ביותר הוא החלק העליון של הפרגולה, ולכן – על אף שאתם אולי לא רואים אותם באופן מלא – חשוב שתטפלו גם בקורות העליונות של הפרגולה שלכם אחת לזמן מה.
התחזוקה הקבועה שעליכם לבצע באופן שוטף היא פשוט ניקוי של העץ בעזרת סמרטוט לח בלבד, אולם ניתן להשתמש גם בחומרי ניקוי לעצים – לא חובה. פעולות תחזוקה מתקדמות יותר מתבצעות בעזרת צבע לעץ ומריחת סילר שמונע חדירת מים, וזאת מומלץ לעשות פעם בשנה, הן לפרגולות תלויות והן לפרגולות על עמודים..
חידוש של פרגולה יצריך פעולות מתקדמות יותר, כמו שיוף, שימון וכמובן גם צביעה – לשם כך תוכלו ליצור קשר עם קבלן פרגולות עץ שיעזור לכם עם פעולות תחזוקה שכאלה. אבל איך בכלל לדעת האם צריך לחדש את הפרגולה? ובכן, יש שיטה פשוטה לבדוק את זה; כל מה שצריך לעשות זה לטפטף מעט מים על הפרגולה, ואם רואים שהמים חודרים לעץ, יודעים כי צריך לחדש אותו. חלחול המים בעץ מתרחש בעקבות היווצרות סדקים, שבתוכם נאגר גם לכלוך, ועל כן יש צורך לשייף את העץ.
אם אתם סומכים על עצמכם ובוחרים לחדש את העץ בעצמכם, שייפו אותו עם מכונת ליטוש או נייר זכוכית עד שיתקבל משטח חלק ונעים למגע. לאחר מכן שמנו את העץ וצבעו אותו בצבע לבחירתכם, כשמומלץ לבחור בצבעים של חברות ידועות כמו Owatrol, Flood או Sikkens. כאמור, עבודה שכזו מומלץ להשאיר לאיש מקצוע, וזאת כדי להגיע לרמת גימור איכותית, אך את הצביעה עצמה סביר להניח שתוכלו לעשות בעצמכם ללא שום בעיה, גם אם אין לכם ניסיון בכך.
כמה עולה פרגולה מעץ – המחירון שלנו
אנחנו בטוחים שאתם כבר מעוניינים לדעת כמה תעלה הפרגולה שתרצו להקים בגינתכם או במרפסת שלכם, ותוכלו לעשות את החישוב כבר עכשיו בעזרת המחירון העדכני שלנו. את המחירון הזה הרכבנו דרך שלל הצעות המחיר שניתנו ללקוחותינו לאורך השנה הנוכחית, ויש לציין כי הוא אמנם ישקף את המחירים שתוכלו לצפות להם, אך יתכן כי הצעת המחיר שתקבלו בעצמכם תהיה זולה או יקרה יותר – זאת בהתאם לתקופה בשנה וסוג העבודה הספציפית שתידרש לבניית הפרגולה שלכם.
סוג העץ לפרגולה | פרגולות עץ עלויות |
כמה עולה פרגולה מעץ אורן? לבניית פרגולות עץ בזול מחומר נפוץ שמשמש גם לבניית רהיטים לגינה. | 550 – 850 ₪ למ"ר |
מה עלות פרגולה מעץ איפאה? לבניית פרגולות עץ טבעי מחומר איכותי ועמיד שמתאים לתנאי מזג האוויר הישראלי. | 550 – 1,000 ₪ למ"ר |
מה מחיר פרגולה מעץ גושני? ניתן לבצע הזמנה מיוחדת של פרגולות מעוצבות מעץ לפי דרישות הלקוח. | 550 – 850 ₪ למ"ר |
מהי עלות פרגולה מעץ ארז? בניית פרגולה מעץ מלא ומשובח בעל מראה עדין. | 550 – 1,000 ₪ למ"ר |
כמה עולה פרגולה מעץ במבוק? לקירוי פרגולה מאלומיניום או מעץ או לחיפוי רגלי פרגולות אלומיניום. | 600 – 1,150 ₪ למ"ר |
מה מחיר פרגולה מעץ רב שכבתי? להקמת פרגולות עץ מיוחדות עם עמידות וחוזק מתקדמים. | 1,000 – 1,500 ₪ למ"ר |
מה עלות בניית פרגולה מעץ סינטטי? ניתן להזמין פרגולה עץ בצבע לבן או שחור, או בצבע חום טבעי. | 550 – 750 ₪ למ"ר |